RESI MBUS8 ETH / Meter Bus – Modbus TCP/IP


MBUS-Modbus TCP/IP átalakító
Csatlakoztatható mérő (mbus) eszközök száma: 8db

Modbus oldal: Modbus TCP/IP

Tápfeszültség: 12 – 48Vdc

Ingyenes PC-s program a konfigurációhoz

Összehasonlít

Az MBUS8 ETH átalakító 8db MBUS mérőeszköz csatlakoztatását teszi lehetővé, és a mérőműszerekből kiolvasott adatok elérhetők Modbus TCP/IP protokollon keresztül. Az Ethernet port galvainuksan leválasztott. Az MBUS vonal külön megtáplálására nincs szükség, az eszköz biztosítja a tápellátást a kommunikációhoz. Az eszköz beállítása ingyenes PC-s programmal végezhető el Etherneten keresztűl, 8db MBUS mérőből összesen 400 regiszter kiolvasását teszi lehetővé. A konverter IP címe módosítható a beépített webszerevere segítségével.

A támogatott MBUS eszközök listáját központi szerverről frissíti a program, illetve a program rendelkezik automatikus műszer keresés funkcióval is.
Az MBUS eszközök kereshetők elsődleges (MBUS cím) illetve másodlagos (eszköz egyedi sorozatszáma) címük alapján. A másodlagos azonosítóra keresés nagy előnye, hogy nem szükséges az eszköz vagy eszközök MBUS elsődleges címének módosítása, csak az MBUS oldali adatátviteli sebesség (baud rate) értékét kell ismerni, vagy próbálgatással megtalálni.

Az automatikusan felismert, vagy kézzel hozzáadott regisztereken felül az MBUS eszközökre jellemző státusz információs regiszterek is elérhetők.

 

Kapcsolódó anyagok

 

Bemenet

M-Bus

Kimenet

Modbus RTU, RS-232, RS-485

Navigáció

KOSARAM

Bezár

A kosár üres

A kosár üres