RESI MBUS2 SIO / Meter Bus – Modbus RTU átalakító


MBUS-Modbus RTU vagy Modbus ASCII átalakító
Csatlakoztatható mérő (mbus) eszközök száma: 2db

Modbus oldal: RS232 és RS485 interfész

Tápfeszültség: 12 – 48Vdc

Ingyenes PC-s program a konfigurációhoz

Összehasonlít

Az MBUS2 SIO átalakító 2db MBUS mérőeszköz csatlakoztatását teszi lehetővé, és a mérőműszerekből kiolvasott adatok elérhetők Modbus RTU vagy Modbus ASCII protokollon keresztül. Az MBUS vonal külön megtáplálására nincs szükség, az eszköz biztosítja a tápellátást a kommunikációhoz. Az átalakító rendelkezik RS232 és RS485 kommunikációs vonallal, melyekből az egyik használható, mindkét interfész galvanikusan leválasztott. Az eszköz beállítása ingyenes PC-s programmal végezhető el, RS232 vagy RS485 kommunikációs vonalon, 2db MBUS mérőből összesen 40 regiszter kiolvasását teszi lehetővé.

A támogatott MBUS eszközök listáját központi szerverről frissíti a program, illetve a program rendelkezik automatikus műszer keresés funkcióval is.
Az MBUS eszközök kereshetők elsődleges (MBUS cím) illetve másodlagos (eszköz egyedi sorozatszáma) címük alapján. A másodlagos azonosítóra keresés nagy előnye, hogy nem szükséges az eszköz vagy eszközök MBUS elsődleges címének módosítása, csak az MBUS oldali adatátviteli sebesség (baud rate) értékét kell ismerni, vagy próbálgatással megtalálni.

Az automatikusan felismert, vagy kézzel hozzáadott regisztereken felül az MBUS eszközökre jellemző státusz információs regiszterek is elérhetők.

 

Kapcsolódó anyagok

 

Bemenet

M-Bus

Kimenet

Modbus RTU, RS-232, RS-485

Navigáció

KOSARAM

Bezár

A kosár üres

A kosár üres