DigiRail NXprog – RAMIX 2RL


Magasszintű programnyelven programozható I/O modul.

A DigiRail NXprog egy eszközben ötvözi a robusztus kialakítású ipari hardware és az Arduino közösség nyitottsága nyújtotta előnyöket. A beépített bemeneti pontok digitális és analóg (akár közvetlen hőmérséklet is) jelek fogadására alkalmasak, melyek állapotai természetesen elérhetők az Arduino programból is. Digitális kimenet tekintetében a modul rendelhető tranzisztoros és jelfogós kimenettel is. A többi DigiRail connect modulhoz hasonlóan az I/O pontok paraméterezése ingyenes PC-s programmal végezhető el USB vagy Ethernet interfészen keresztül.

Összehasonlít

DigiRail NXprog RAMIX I 2AI / 2AO / 4DI / 2RL ETH

  • 2 analóg bemenet, galvanikusan leválasztott
  • 2 analóg kimenet, galvanikusan leválasztott
  • 4 digitális bemenet
  • 2 jelfogós kimenet

Az Arduino kompatibilitásnak köszönhetően a programozás magas szintű programnyelven végezhető el, mint a C vagy C++, így lehetőséget biztosítva akár komplex algoritmusok megvalósításában, mint a rekurzív logika, vagy statisztikai analízis. A programozó környezet nagymértékű elterjedésének köszönhetően számos feladat dokumentált megoldása elérhető. A szabványos C illetve C++ programozási nyelvnek köszönhetően a vezérléstechnikától távol álló, de programozásban jártas, vagy akár lelkes kezdő személy is könnyen elboldogul az eszköz használatával. A programozás során használható az eszközben található valós idejű óra (RTC), így időpontfüggő vezérlések is készíthetők.

A modulon található RS485 interfész felhasználható Modbus RTU kommunikációra, akár master akár slave módban is, elérhető az Arduino programból is, így a modul a buszvonalat felhasználva további távoli I/O pontokkal bővíthető. Az Arduino fejlesztő környezetnek köszönhetően akár egyedi kommunikációs protokoll is megvalósítható, így nem csupán Modbus RTU kommunikációra használható.

Az Ethernet vonalon keresztül a DigiRail Modbus TCP/IP kommunikációra is használható, mely segítsgével többek között felügyeleti rendszerbe illesztve, vagy összeköthető univerzális kijelzővel.

Speciális funkcióként a DigiRail NXprog átjáróként is használható a Modbus TCP illetve Modbus RTU hálózatok között. Ebben az üzemmódban a Modbus TCP kommunikációval elérhetők az RS485 buszra kapcsolódó Modbus RTU Slave eszközök.


Az analóg bemenetek a következő bemeneti jeleket képesek fogadni:

  • Hőelemek: J, K, T, N, R, S, B, E
  • Ellenálláshőmérők: PT100, PT1000, NTC
  • Iparban előforduló analóg értékek

Analóg bemenet felbontása: 16 bit


Konfigurálható analóg kimenetek az alábbiakból adhatók meg:

  • 0-20mA áram kimenet
  • 4-20mA áram kimenet
  • 0-10V feszültség kimenet

Analóg kimenetek felbontása: 12 bit


Kapcsolódó anyagok

Kommunikáció

Modbus RTU (RS485), Modbus TCP/IP (Ethernet)

Analóg bemenet

2

Digitális bemenet

4

Digitális kimenet

3

Analóg kimenet

2

Navigáció

KOSARAM

Bezár

A kosár üres

A kosár üres