M-Bus (Meter Bus) – Modbus átalakító


Az SLS-500-Mbus-Modbus átalakító költséghatékonyan alkalmazható M-Bus (meter bus) mérőeszközök Modbus RTU hálózatra illesztéséhez. Az átalakító konfigurációja ingyenes PC-s programból végezhető el a kommunikációs interfészén (RS232 vagy RS485) keresztül.

 

  • Meter-Bus (MBUS) port, maximálisan 8 eszköz csatlakoztatásához
  • Mbus – Modbus interfész galvanikusan leválasztva
  • Tápfeszültség: 24Vdc

Kifutó típus, a helyettesítő termékek alább láthatók.

Összehasonlít
Tovább
Tovább
Tovább

Az SLS-500-Mbus-Modbus átalakító az osztrák Hiquel GmbH terméke, mely 8 Mbus mérő csatlakoztatására alkalmas.

Az átalakító beállítása elvégezhető térítésmentes PC-s programból, ahol az M-Bus címeket kell Modbus címekkel összerendelni. Mivel a legtöbb mérőeszköz elemes táplálással rendelkezik, így az átalakítón beállítható a lekérdezés gyakorisága, hogy felesleges kommunikációval ne fogyassza az elem kapacitását. A program a beállításon felül lehetőséget biztosít az M-Bus oldali regiszterértékek monitorozására is, így teszteléshez nem kell feltétlenül szükséges a Modbus master eszköz. A PC-s programban számos Mbus mérőműszer regiszterkialakítása megtalálható, mely egyszerűen kiválasztható és letölthető az átalakítóra.

Az RS232 interfésszel rendelkező átalakító pont-pont kapcsolathoz, az RS485 pedig buszrendszer kialakításához is használható, így több átalakító fűzhető ugyanarra a kommunikációs vezetékre.

 

Kapcsolódó anyagok

 

Bemenet

M-Bus

Kimenet

Modbus RTU, RS-232, RS-485

Navigáció

KOSARAM

Bezár

A kosár üres

A kosár üres