APB-SMS GSM Modul


  • APB-SMS
  • GSM modul
  • alkalmazható különálló modulként is vészjelzésre
  • vagy az APB mini PLC vezérlőhöz csatlakoztatva
Összehasonlít

A FAB mini PLC-k továbbfejlesztéséként jelent meg az APB mini PLC család, mely tudásában már túlmutat a programozható reléken, így összetetebb vezérlési feladatok megoldására is használható. Az analóg bemenettel rendelkező modellek 0-10V= jeleket is képesek fogadni, 10 bites felbontással. A négy gyorsszámláló bemenetre maximálisan 10kHZ frekvenciájú jel csatlakoztatható, így akár két inkrementális enkóderjeleit is képes kezelni. A tranzisztoros kimenetű modellek rendelkeznek gyorskimenettel, melynek maximális frekvenciája 50 kHz lehet, ez léptetőmotoros pozicionálási feladatoknál nélkülözhetetlen. A fmodulok beépített LCD kijelzővel rendelkeznek, melyen akár módosíthatóak is a kívánt paraméterek. Összetetebb megjelenési feladatok megoldásához Modbus RTU protokollon keresztül univerzális kijelző is csatlakoztatható a vezérléshez. Az APB felhasználhatóságát tovább növeli az áram be és kimenettel rendelkező főmodul, mely 2×4-20mA bemenettel és 2×4-20mA kimenettel rendelkezik.

A rendszer programozása funkcióblokokkal tőrténik, igyenes, windows alatt futtatható program segítségével. A vezérlőprogram elkészítése nem igényel magas szintű programozói ismereteket, kezelése könnyen elsajátítható. Az APB mini PLC család képes az alapvető matematikai műveletek elvégzésére, mint a szorzás, osztás összesdás vagy a kivonás. Rendelkezik nem fejeltő memóriával, mely segítségével bizonyos blokkok paramérei, és egyéb számértékek a tápfeszültség kikapcsolásakor sem vesznek el. A memória alapesetben 100 óráig örzi az állapotát, de ez az időtartam egy gombelem segítségével tovább növelhető. A beépített LCD kijelző alkalmas üzenetek, hibajelzések megjelenítésére, paraméterek módosítására.

12 és 22 I/O pontos kivitelben elérhetőek. Egyes típusok rendelkeznek beépített LCD kijelzővel, mely segítségével paraméterek megjeleníthetők, módosíthatók. Az analóg bemenettel rendelkező főmoudulok 0-10V bemenetet képesek fogadni, felbontásuk pedig 10 bit, a felső és alsó méréshatár kalibrálással állítható be. A főmodulok soros programozó kábellel RS-232 porton Modbus RTU kommunikációra képesek, kiegészítő modul alakalmazásával pedig RS-485 vonalra felfűzhetőek, az eszközök címezhetőek. A kommunikáció nem igényel járulékos beállításokat, a regisztercímek kiosztását egy dokumentum tartalmazza. A be és kimeneti pontok fix címen találhatóak, a funkcióblokkok címei pedig egyszerűen kiszámíthatóak.

 

Kapcsolódó anyagok:

Gyártó

Array

I/O pontok száma

4

Kimenetek típusa

jelfogós

Bemenetek típusa

digitális

Modul típusa

kiegészítő modul

Tápfeszültség

12-24Vdc

Navigáció

KOSARAM

Bezár

A kosár üres

A kosár üres