AirGate Modbus


Az AirGate-Modbus olyan átalakító eszköz, mely az RS485 Modbus protokoll vezeték nélküli adatátvitelét teszi lehetővé az IEEE 802.15.4 szabványnak megfelelően. Az átalakító
paraméterezése legegyszerűbben a számítógép USB portjáról végezhető el, díjmentes programmal, a mellékelt kábel segítségével.

Az átalakító hatótávja épületen belül 100m, szabatéren rálátással akár 1000m is lehet. A cserélhető SMA csatlakozós antennának köszönhetően nagyobb hatótávú antenna is csatlakoztatható.

Összehasonlít

Az AirGate Modbus átalakító a Modbus RS485 hálózat egy vagy akár több átviteli helyét vagy kábelezését helyettesítheti vezeték nélküli kommunikációval. Az átalakító konfigurálása könnyen elvégezhető az ingyenes PC-s programból, USB porton keresztül, a mellékelt mini USB kábel segítségével.  Alkalmazásával kialakítható pont-pont kapcsolat, csillag vagy fa struktúrájú topológia. Az eszközökhöz beállítható egyedi azonosító (PAN ID), így több hálózat is üzemeltető egy telephelyen, akár egymástól teljesen függetlenül is. Kiválóan alkalmazható a FieldLogger memóriás adatgyűjtő vezeték nélküli bővítésére is.

A Novus-AIR protokollt alkalmazva csatlakozhatók hozzá az RHT-AIR típusú vezeték nélküli kombinált hőmérséklet és páratartalom távadók.

A vezeték nélküli adatkommunikáció titkosított, 128 bites titkosítást használ, működési frekvenciája 2.4GHz. A konfigurálható működési módnak köszönhetően a Modbus hálózat bármely pontjára csatlakoztatható az eszköz, a meglévő IT hálózattól függetlenül alkalmazható.

 

Kapcsolódó anyagok

 

Bemenet

vezeték nélküli

Kimenet

vezeték nélküli

Navigáció

KOSARAM

Bezár

A kosár üres

A kosár üres