X20 rendszer felépítése


A B&R moduláris, PLC és I/O rendszere az X20 termékcsalád, mely felhasználásával az igényeknek legmegtelelőbb PLC rendszer alakítható ki. A modulok nemcsak központi egységhez de buszillesztő modulhoz is csatlakoztathatók, így más gyártó termékeivel vegyítve is felhasználhatók. A modulok alapvetően három részből épülnek fel, a mechanikai rögzítésért felelős hátlapból (buszmodul), funkció modulból ami a működésért felelős, illetve a csatlakozóból.

Összehasonlít

A három részből álló kialakításnak köszönhetően a berendezés vezetékezése előre elkészíthető, csatlakozóba beköthető. A csatlakozó blokkba a vezetékek gyors-csatlakozós rögzítéssel, szerszám nélkül beköthetők és minden csatlakozási pont rendelkezik egyedi mérőponttal a diagnosztika megkönnyítéséhez. A funkció modulokon található diagnosztikai LED-ek visszajelzik a modul aktuális állapotát (működés, hiba, kommunikáció állapota) illetve a be vagy kimeneti pontok állapotát. Bizonyos modulok rendelkeznek csatornánkénti hibajelzéssel is, mint például hőmérséklet mérő modulok esetén a mérési tartományból való kilépés, kimenet esetén a szakadt kör vagy rövidzárlat jelzés. A különböző modul információkat, mint a sorozatszámuk, a modul funkciója, firmware, illetve hardware verziókat a modulokban található paraméter chip tárolja. Ennek nagy előnye, hogy az I/O modulok akár futási időben is cserélhetők, illetve akár újra is konfigurálhatók.

A modulok hátlapján található X2X link busznak köszönhetően a kártyák tetszőleges sorrendben variálhatók, igényeknek megfelelően. A buszkialakítás lehetőséget biztosít kártyák automatikus címzésére, valamint fix kártyacímek használatára is speciális hátlapmodul használatával. Ilyen esetben a sorból kihagyhatók a kártyák, (pl. későbbi opciók vagy nagyobb berendezés részére) és a következő I/O modul mindig ugyanazt a címet kapja.

Bizonyos digitális X20 modulok 16 csatornás kivitelben elérhetők, melyek szintén 12,5mm szélesek, így nagymértékben csökkentik a szükséges kapcsolószekrény méretét.

 

Navigáció

KOSARAM

Bezár

A kosár üres

A kosár üres