Biztonság maximális termelékenység mellett


A hagyományos, megszokott biztonsági relés megoldások legnagyobb hátránya, hogy egy esemény hatására általában teljes berendezés leállással járnak. A B&R programozható safety rendszerét használva, például a termelés folytatható csökkentett sebességgel ha egy biztonsági ajtót kinyitnak a berendezésen. Így nem feltétlenül kell a teljes berendezést megállítani. Egy esetleges safety modul meghibásodás esetén a modul egyszerűen lecserélhető, hiszen a rendszer beállítása, illetve paraméterei a központi SafeLOGIC vezérlőn vannak eltárolva és buszrendszeren jutnak el a modulokhoz, a kapcsolódó szigorú szabványok betartása mellett.

Összehasonlít

A mai modern alkalmazások számos, rendkívül dinamikusan mozgó tengelyeket tartalmaznak, mely a biztonsági rendszertől is megköveteli a gyors végrehajtási sebességet. Vannak például olyan nyomdaipari berendezések, ahol a termék 100km/h sebességgel halad vagy 400 egymástól független szervo tengely dolgozik mikroszekundum pontossággal, hogy a műanyag filmet megfeszítse. Ilyen, és ehhez hasonló összetett alkalmazások esetében a hagyományos biztonsági relék nem nyújthatnak megfelelő megoldást.

A berendezés mozgó részei akkor a legveszélyesebbek, gondoljunk csak egy robot karra, ha a kezelővel találkoznak egy bizonyos sebességet és erőt meghaladva. Ilyen esetekben, ha valami miatt a kezelőnek a mozgó rész közelében kell tartózkodnia, kiválóan alkalmazható a B&R Smart Safe Reacton megoldása, mely a milliszekundum része alatt képes a közbeavatkozásra. Esetünkben a robot tovább dolgozhat csökkentett sebességgel, és nyomatékkal, így óvva a kezelő testi épségét.

Navigáció

KOSARAM

Bezár

A kosár üres

A kosár üres