SafeLOGIC safety vezérlő


A B&R munkabiztonsági (safety) PLC-je a SafeLOGIC vezérlő felelős a bizotonsági alkalmazás futtatásáért. Az alkalmazás futtatása mellett szinté a vezérlő kezeli az esetleges biztonsági konfigurációkat, illetve azok paramétereit. A kiemelkedően gyors, 800 µs ciklusidejével a SafeLOGIC a piac leggyorsabb safety vezérlője. Összetett alkalmazások, melyek 100 safety I/O modult tartalmaznak, jelek százait képesek feldolgozni 10ms ciklusidő alatt.

Összehasonlít

A SafeLOGIC vezérlő által használt összes biztonsággal kapcsolatos paraméter a vezérlőben található cserélhető eszközön a SafeKEY-en kerül eltárolásra. Ez tartalmazza az alkalmazást, a hozzá kapcsolódó adatokat a biztonsági modulok kommunikációs buszbeállításait, illetve az I/O modulok összes paraméterét. Ez nem csak B&R modulokhoz kapcsolódó információkat jelent, hanem az openSAFETY protokollt használó, más gyártó termékeihez kapcsolódó paramétereket is tartalmazza. A SafeKEY használatának a nagy előnye, hogy a vezérlő esetleges meghibásodása esetén az alkalmazás könnyen áthelyezhető egy másik SafeLOGIC vezérlőbe.

A SafeLOGIC vezérlő a beépített Ethernet Powerlink interfésszel kapcsolódhat a központi PLC-hez. A kapcsolódó I/O pontok közvetlenül a vezérlőhöz csatlakoztathatók (X2X link használatával) a safety és hagyományos I/O pontok vegyesen is, így a SafeLOGIC vezérlő Ethernet Powerlink buszillesztőként is használható akár „szürke” alkalmazás számára is.

A safety rendszer egyik sajátossága, az úgynevezett „blackout mode”, mely esetében a biztonsági alkalmazás tovább üzemelhet, a kommunikációs hálózat vagy a hagyományos központi egység (nem a safety PLC) kiesése esetében is.

Navigáció

KOSARAM

Bezár

A kosár üres

A kosár üres