Safe Logic-X (kártyába integrált safety vezérlő)


A B&R Safe Logic-X vezérlője kevesebb I/O pontot igénylő biztonsági feladatok megoldására használható, különlegessége, hogy az I/O pontokon felül magában foglalja a safety vezérlőt is. Így nincs szükség a kisebb alkalmazások esetében nagyteljesítményű különálló safety CPU használatára. A safety alkalmazás a Safe Logic-X esetében közvetlenül a kártyán futtatható. Az elkészült alkalmazás, amennyiben kevés lenne a kártyán található I/O pont, hagyományos Safety PLC-n is futtatható, az elkészül program „felfele” kompatibilis. Az I/O modulba integrált safety vezérlő funkció korlátozásokat nem tartalmaz nagyobb testvéreihez képest.
Tanúsítvány akár lehet SIL 3 / PL e / Cat. 4

Összehasonlít

A programozható safety vezérlők nagy előnye a tradicionális biztonsági relékkel szemben, hogy egy esetleges esemény hatására nem biztos, hogy a teljes berendezés működésének leállítása az optimális reakció. Programozható biztonsági vezérlők használatával definiálhatók a különböző események, illetve az a kapcsolódó reakciók, illetve lehetőséget biztosít moduláris biztonsági konfigurációk használatára, melyek között a váltás akár futási időben is történhet.

Mivel  Safe Logic-X I/O modul közvetlenül futtatja a safety alkalmazást, így a költségek mellett helyet is  spórolhatunk a kapcsolószekrényben. A safety rendszer programozása ebben az esetben is az Automation Studio programba integrált Safe Designer alkalmazással készíthető el. A program része a fejelsztőrendszernek, nem szükséges a fejlesztéshez külön licenszeket vásárolni.

Navigáció

KOSARAM

Bezár

A kosár üres

A kosár üres