mappVision


A B&R gépi látás (machine vision) rendszere a fejlesztő környezetbe (Automation Studio) integrált, így használatához nem szükséges egyéb program használata. A mappVision komponens, mely a gépi látás alkalmazásokat kezeli, a mapp (modular application platform) programcsomag része, így egyszerűbb programfejlesztést tesz lehetővé, köszönhetően a komponensek közötti automatikus kapcsolatoknak. A kamerák „lelkét”, vagyis a képelemzések során használt algoritmust az MVTec HALCON funkciói biztosítják.

Összehasonlít

A különböző funkciók, mint a felvétel készítése, vagy a trigger jelek kezelése a vezérlőprogram részét képezik, így könnyen szinkronizálhatók egymással. Az előre elkészített program komponenseknek köszönhetően a különböző funkciókat könnyedén összekapcsolhatjuk. Az esetleges külső fényforrások szinkronizációja is rendkívül egyszerű, a fényforrást a programban a kamerával kell összerendelni, ekkor a szinkronizáció automatikus, vagyis a fényforrás a felvétel pillanatába aktiválódik.

Egyszerű üzembehelyezés

A gépi látás funkciók programozásának nagy része elvégezhető az Automation Studio programból a fejlesztés során. A munka legnagyobb része elvégezhető akár az irodából is, például mentett termékképek felhasználásával. A beüzemelés során a szükséges finomhangolás közvetlenül a berendezés kezelőjén végezhető el, a beépített mapp Cockpit funkciót használva. Ebben az esetben nincs szükség a helyszínen a fejlesztői környezet használatára.
Bármilyen paraméter változtatás, ami a beüzemelés során történik, egyszerűen visszatölthető a projektbe. A paraméter változások akár soronként is összehasonlíthatók a projektben levő paraméterekkel, így a kezelő kiválaszthatja, mely változások lépjenek életbe.

Automatikus kapcsolatok

A különböző termékek, különböző kamera, illetve fénybeállításokat igényelhetnek az optimális eredmény elérése érdekében. Az automatikus kapcsolatnak köszönhetően a mappRecipe (recept kezelés) komponenssel ez könnyen megvalósítható. Így a termék gyártásához kapcsolható receptúra tartalmazhatja a szükséges kamera és fénybeállításokat is. Annak érdekében, hogy csak a jogosult személyek módosíthassák a kamera beállításokat, a mappVision összekapcsolható a mappUser (felhasználó kezelés) komponenssel. A mappAudit komponenssel összekapcsolva naplózható, hogy ki végezte el a módosításokat.

Könnyű beágyazás a megjelenítő programba

A vizsgálat során készült képek, illetve a képvizsgálat eredménye könnyedén beilleszthető a B&R web alapú megjelenítésébe a mappView-ba. A szabványos web alapú megjelenítésnek köszönhetően az alkalmazás elérhető irodai PC-n, tableten vagy okostelefonon. A webes megjelenítésbe integrált felületen elvégezhető akár a gépi látás funkció finomhangolása is, az Automation Studio program nélkül.

Navigáció

KOSARAM

Bezár

A kosár üres

A kosár üres