• Nézet:
 • Oldalsáv
 • Rendezés:
 • Integrált web alapú vizualizáció


  A B&R modern, web alapú megjelenítési technológiája, a mappView nem igényel webes programozói ismereteket. Az Automation Studio programba integrált WYSIWYG editor könnyen kezelhető, a felhasználói felület grafikus elemekből építhető fel. A termék fejlesztése során végig a „Web meets automation” jelszó volt a mérvadó, vagyis egy olyan fejlesztői felület kialakítása, mely elsősorban automotizálási szakembereknek készült.


 • mappView – Alarm kezelés


  A B&R Alarm (vész, illetve hibajelző) rendszere felhasználható különböző állapotok vagy állapot változások jelzésére, hogy a felhasználó ennek tudatában hozhasson döntéseket. Ezért fontos, hogy ezek az információk átfogók, és könnyen érhetők legyenek, melyet elősegít például a kezelő nyelvén megjelenő hibaüzenetek. 

  Egy riasztás létrehozásakor meghatározható, hogy az hatással legyen-e a berendezés működésére, például várjon a kezelő beavatkozására, vagy csak megjelenjen a vizualizáción. A riasztások az MpAlarmX komponenssel kezelhetők, mely az előre definiált riasztások mellett a felhasználókhoz kapcsolódó riasztásokat is automatikusan kezeli.


 • mappView – oldalváltó (navigációs) rendszere


  A megjelenítések túlnyomó többségében, beleértve a web alapú vizualizációt is, számos oldalt kell használni a tartalom megjelenítésére, vagy a paraméterek módosítására. Ennek a legegyszerűbb módja a hagyományos, navigációs gombokat használó oldalváltás. Ezek elkészíthetők külön-külön, vagy akár oldalanként újrahasználhatók, például közös navigálási terület meghatározásával. Ez jó megoldás lehet, ha a navigációs felületnek nem kell függenie a megjelenítendő tartalomtól, vagyis a legtöbb oldalon ugyanazon elemek érhetők el. Összetettebb, nagy oldalszámú vizualizáció esetében is használható megoldás, de a megtervezése, kivitelezése sok fejlesztési időt vesz igénybe.


 • mappView – témák és stílusok használata


  A HTML5 kompatibilitásnak köszönhetően a B&R web alapú vizualizációja, a mappView támogatja a különböző stílusok, illetve témák használatát. A legtöbb megjelenő elem rendelkezik stílus tulajdonsággal, mely meghatározza annak megjelenését. Ezek a tulajdonságok lehetnek például az elem háttérszíne, vagy a szegélyezés vastagsága, stílusa.

  A témák pedig stílusokból épülnek fel, melyek különböző elemekre vonatkoznak. Egy téma tartalmaz stílus jellemzőt, például egy gomb háttérszíne kék egy másik téma esetében egy ugyanolyan gomb pedig zöld színű. Ennek felhasználásával létrehozható egy kék, illetve egy zöld téma.


 • mappView – több felhasználó / kliens


  A B&R web alapú vizualizációs rendszere, a mappView valódi többfelhasználós kezelést, illetve egyidejűleg több különböző kliens csatlakozását teszi lehetővé. A csatlakozott klienseken egymástól különböző képernyőtartalom jeleníthető meg, attól függetlenül, hogy ugyanazon a vizualizációhoz kapcsolódnak. Így az eltérő felhasználók különböző tartalmakat érhetnek el, például a jogosultságuknak megfelelően. Amennyiben nem szeretnénk a megjelenő tartalmakat felhasználókhoz kötni, külön-külön vizualizáció is létrehozható egy eszközön, így például más felületet érhet el a gépkezelő, és mást a műszakvezető vagy a szervizes.


No products were found matching your selection.

Navigáció

KOSARAM

Bezár

A kosár üres

A kosár üres