mappView – több felhasználó / kliens


A B&R web alapú vizualizációs rendszere, a mappView valódi többfelhasználós kezelést, illetve egyidejűleg több különböző kliens csatlakozását teszi lehetővé. A csatlakozott klienseken egymástól különböző képernyőtartalom jeleníthető meg, attól függetlenül, hogy ugyanazon a vizualizációhoz kapcsolódnak. Így az eltérő felhasználók különböző tartalmakat érhetnek el, például a jogosultságuknak megfelelően. Amennyiben nem szeretnénk a megjelenő tartalmakat felhasználókhoz kötni, külön-külön vizualizáció is létrehozható egy eszközön, így például más felületet érhet el a gépkezelő, és mást a műszakvezető vagy a szervizes.

Összehasonlít

Amennyiben egy eszközön több vizualizációt futtatunk, a felhasználókat nem kell külön létrehozni, mert azok a vizualizációtól függetlenül a PLC programból kezelendők, fejlesztés során létrehozhatók. Erre az integrált fejlesztői környezet, az Auatomation Studio user/role rendszere használható. Erre az integrált fejlesztői környezet, az Auatomation Studio user/role rendszere használható, így akár futási időben is módosíthatók, létrehozhatók felhasználók vagy akár felhasználói csoportok. Felhasználókhoz nem csupán különböző megjelenítés rendelhető, de akár különböző nyelveket vagy mértékegység rendszert is használhatnak. 

A user/role rendszer szabály alapú hozzáférési elérést (role-based access control /RBAC/) valósít meg, az ANSI 359-2004 szabvány szerint. Ahol a jogosultságokat szabályokhoz rendelhetjük a szabályokat pedig a felhasználóhoz. Egy felhasználóhoz egy időben akár több szabály is rendelhető.

Navigáció

KOSARAM

Bezár

A kosár üres

A kosár üres