mappView – témák és stílusok használata


A HTML5 kompatibilitásnak köszönhetően a B&R web alapú vizualizációja, a mappView támogatja a különböző stílusok, illetve témák használatát. A legtöbb megjelenő elem rendelkezik stílus tulajdonsággal, mely meghatározza annak megjelenését. Ezek a tulajdonságok lehetnek például az elem háttérszíne, vagy a szegélyezés vastagsága, stílusa.

A témák pedig stílusokból épülnek fel, melyek különböző elemekre vonatkoznak. Egy téma tartalmaz stílus jellemzőt, például egy gomb háttérszíne kék egy másik téma esetében egy ugyanolyan gomb pedig zöld színű. Ennek felhasználásával létrehozható egy kék, illetve egy zöld téma.

Összehasonlít

A különböző témák használatával eltérő kinézetű vizualizáció alakítható ki, anélkül hogy azok funkcióban különböznének egymástól. Ez kiválóan alkalmazható például éjszakai és nappali stílus létrehozására, ahol az éjszakai stílus esetében az elemek sötét háttérrel, világos felirattal jelennek meg, míg a nappali módban az elemek világos háttérrel sötét szöveggel jeleníthetők meg.

Az Automation Studio program tartalmaz előre definiált témákat, illetve stíluslapokat, de természetesen lehetőség van újak definiálására is. A témák közötti váltás futási időben is elvégezhető, akár az operátor által is. A programfejlesztés során is választhatunk az elérhető témák között, hogy valóban azt lássa a programozó, ahogy az a valóságban is megjelenik majd.

Navigáció

KOSARAM

Bezár

A kosár üres

A kosár üres