M-Bus (Meter Bus) master – mérőeszközökhöz


Az M-Bus (Meter Bus) master modul használható az M-Bus protkollt támogató merőműszerekkel való kommunikációhoz. Mint például teljesítmény vagy hőmennyiség mérő, elektromos fogyasztásmérő. Az 1 modul (12,5mm) széles modul az X20 rendszerbe bárhova beilleszthető, összesen 64 M-Bus eszköz csatlakoztatását teszi lehetővé. Az X20CS1012 modul nem csupán B&R CPU-val használható, de buszmodul mögé illesztve egyéb rendszerekhez is kapcsolható mint pl. Profibus, Profinet, CANopen, DeviceNet, OPC UA kommunikációt használó eszközök.

Összehasonlít

Az M-Bus (Meter Bus) kétvezetékes, Master – Slave elven működő kommunikációs protokoll. A rendszer sajátossága, hogy a két kommunikációs vezetéken felül egyéb csatlakozást nem igényel, a mérőeszközök kommunikációjához szükséges tápellátást is a modul biztosítja. A buszvezeték ezen felül fordított polaritás elleni védelemmel is rendelkezik.

  • Mivel egyéb átalakítót, speciális programot nem igényel, költséghatékony M-Bus illesztést tesz lehetővé
  • Adatátviteli sebbeség lehet 300, 2400 vagy 9600 Bit/s
  • maximálisan 64 M-BUS eszköz csatlakoztatását teszi lehetővé, egy rendszerbe igény szerint több modul is használható
  • B&R CPU-hoz csatlakoztava külön paraméterezést nem igényel, az M-Bus eszközök az Automation Studio programból paraméterezhetők. A paramétereket a központi egység tárolja, így a modul esetleges meghibásodása esetén az egyszerűen cserélhető.
Navigáció

KOSARAM

Bezár

A kosár üres

A kosár üres