Külső fényforrások


A B&R integrált gépi látás (Machine Vision) rendszere nem csupán a képalkotás számára nélkülözhetetlen kamerákat tartalmazza, hanem a rendszerhez kapcsolható külső fényforrásokat is. A µs pontosságú szinkronizációnak köszönhetően a kommunikációs buszon (Ethernet Powerlink) található bármilyen eszközzel összeszinkronizálható, mint például egy motor pozíció, vagy egy érzékelő állapota, illetve természetesen a vezérlőprogrammal is szinkronba hozható. A teljes integrációnak köszönhetően akár több kamera és fényforrás is szinkronizálható egymással.

A fényforrások különböző kivitelben érhetők el, a háttér megvilágításhoz használható panelek mellett moduláris kialakítású forgatható fényforrások (light bar) is alkalmazhatók.

Összehasonlít

A feldolgozandó kép minősége, illetve kiértékelhetősége függ a fényviszonyoktól, ezért rendkívül fontos a megfelelő fényforrások kiválasztása. Minden fényforrás saját beépített vezérlővel rendelkezik, így nincs szükség külső hardware egység használatára. A vezérlő biztosítja, hogy a megfelelő pillanatban (µs pontossággal) rendelkezésre álljon a maximális fényintenzitás, így lehetőséget biztosítva, a rendszer alkalmazásához nagy sebességű alkalmazásoknál. A külső fényforrásoknak nem csupán a megvilágításban van szerepük, de a külvilágból érkező, nem kívánatos fények kiszűrésében is segítenek, melyek számos esetben hibát okozhatnak az optikai elemzésben.

Forgatható fényforrások (light bars): 

A LED fényforrásokat tartalmazó rész elektronikusan, akár automatikusan is elforgatható -40° ~ 90° között, a forgatási szög működés közben is állítható. A forgatható fényforrás használható a kamera saját fényforrásával kombinálva ugyanolyan megvilágítási színnel, illetve ugyanabban az időpillanatban aktiválva. A fényforrás a valós idejű Ethernet hálózathoz (Ethernet Powerlink) csatlakoztatható. A fényforrások használhatók egyedileg, vagy csoportosíthatók a megvilágítandó objektum köré 4, 6 illetve nyolcas csoportokba.

Háttérvilágítás (Led panel):

A LED panelek is, mint külső fényforrások alkalmazhatók, elsősorban az objektum mögötti egyenletes megvilágításhoz. Két méretben rendelhetők, a kamera beépített LED világításával azonos LED színválasztékkal. A megvilágítás színe futási időben állítható köszönhetően a teljes rendszer integrációnak az Ethernet Powerlink buszon keresztül. A háttérvilágítást biztosító panelek teljesen homogén fényt adnak, mely alapvető követelmény a felvételek reprodukálhatóságához.

A kamerákhoz hasonlóan a külső fényforrások is M12 hibrid csatlakozóval rendelkeznek, melyen a kommunikáció mellett a 24Vdc tápellátás is biztosítható. A második M12 csatlakozó pedig a továbbfűzést teszi lehetővé, így az eszközök egymás után csatlakoztathatók a kommunikációs buszra (daisy-chain). Így a felfűzött eszközökhöz csupán 1 kábel szükséges a központi egységtől, ezzel csökkentve a kábelezés költségeit.

Navigáció

KOSARAM

Bezár

A kosár üres

A kosár üres