Integrált web alapú vizualizáció


A B&R modern, web alapú megjelenítési technológiája, a mappView nem igényel webes programozói ismereteket. Az Automation Studio programba integrált WYSIWYG editor könnyen kezelhető, a felhasználói felület grafikus elemekből építhető fel. A termék fejlesztése során végig a „Web meets automation” jelszó volt a mérvadó, vagyis egy olyan fejlesztői felület kialakítása, mely elsősorban automotizálási szakembereknek készült.

Összehasonlít

Mivel a mappView vizualizáció OPC UA kommunikációra épül, így számos, a kommunikáció által támogatott szolgáltatás elérhető:

  • változó limitek kezelése
  • mértékegységek kezelése, integrált mértékegység konverzió
  • jogosultságok akár változó szintre is lebonthatók
  • OPC UA kommunikáció más eszközökkel, PLC vezérlőprogramtól függetlenül

A fejlesztőrendszer által létrehozott oldal standard HTML5, CSS3 és JavaScript elemeketből épül fel, így valódi platformfüggetlen vizualizáció alakítható ki. Természetesen nincs szükség a webes standardok használatára, ismeretére az elkészült oldal a felhasználóbarát szerkesztő felületen hozható létre, az Automation Studióbol jól ismert Drag&Drop módszerrel.

Az elkészült weboldal valódi multi kliens / multi felhasználó megvalósítást tesz lehetővé. A különböző felhasználókhoz akár különböző tartalmak is rendelhetők, anélkül, hogy ezt a PLC-be programozni kellene. A több klienses elérésnek köszönhetően különböző felhasználók, egy időben akár különböző tartalmakat is megjeleníthetnek, minden felhasználó a jogosultságának megfelelő hozzáféréssel.

A felhasználókezelés az Automation Studioba integrált user/rolesystem  funkcióját használja, így nincs szükség a PLC programtól eltérő felhasználókezelésre. Mivel a tényleges vizualizáció nem a PLC-n fut, hanem hagyományos böngészőprogramban vagy megjelenítő terminálon, így kevésbé terheli a PLC-t, mint az SG4 vizualizáció.

mappView alkalmazás segítségével egyszerűbb SCADA program funkciói is kiválthatók, ahol nem feltétlenül szükséges a PC erőforrásainak használata. Többek között a multi touch támogatásnak, illetve a kézmozdulatok (gestures) kezelésének köszönhetően modern vizualizációs felület alakítható ki.

Navigáció

KOSARAM

Bezár

A kosár üres

A kosár üres