Integrált gépi látás (machine vision)


A B&R teljesen integrált gépi látás rendszere akár összetett képfeldolgozási feladatok végrehajtására alkalmazható PLC és PC-s rendszerekben egyaránt. A teljes integrációnak köszönhetően nincs szükség külső programok használatára a rendszer teljes beállítása az Automation Studio programból végezhető el. A másik nagy előnye, hogy µs pontossággal szinkronizálható a rendszer egyéb elemeivel, mint például szállító rendszerhez vagy akár robothoz is. A termékkínálat nem csupán kamera egységből áll, magában foglalja a világítás elemek vezérlését is, melyek szintén szinkronizálhatók.

Összehasonlít

A paraméterek, beállítások a vezérlőben kerülnek eltárolásra, így a kamera egység esetleges cseréje esetén sincs szükség az újraprogramozása, az előző beállítások automatikusan letöltésre kerülnek. A vezérlő rendszer többi eleme, a PLC, illetve a kamera egységek között a szinkronizáció Ethernet Powerlink buszon keresztül történik, akár extrém rövid idő latt µs nagyságrendben.

A kamerák csatlakoztatására csupán 1 db  M12 hybrid kábel szükséges, mely a kommunikáción felül az eszköz számára szükséges 24Vdc tápellátást biztosítja. A második hybrid kábel csatlakozó felhasználható további kamerák vagy világítás elemek csatlakoztatására sorba fűzésére (daisy-chain).

A kamera egységek különböző kivitelben rendelhetők, az egyszerűbb feladatokhoz, mint például a QR kód olvasás vagy a pozíció figyelése „Smart Sensor” alkalmazható. Ellentétben más eszközökkel szemben, a különböző feladatokhoz nem szükséges különböző egységek használata, a funkciója az Automation Studio programból paraméterezhető. Amennyiben egy kamerát több különböző funkcióra szeretnénk használni, a „Smart Camera” a megfelelő megoldás. Melyek esetében a fukciók között az összerendelés grafikus felületen elvégezhető, illetve futási időben is megváltoztatható.

A gépi látás funkcióval számos különböző feladat elvégezhető, smart camera esetében akár egy eszköz felhasználásával is, többek között:

  • termék méretének, pozíciójának mérése

  • termék irányítottsága

  • termékek közötti távolság mérése

  • vonalkód, 1D, 2D kód, szöveg vagy szám olvasás

  • objektumok jelenlétének vizsgálata, mint például kupak az üvegen

  • formák, színes, alakzatok felismerése és/vagy összehasonlítása

  • folyadékszint figyelése, mérése

 

Termékbemutató videó:

Navigáció

KOSARAM

Bezár

A kosár üres

A kosár üres