B&R Hypervisor


A Hypervisor a B&R ipari PC-k által támogatott speciális funkció, mely egy eszközön (ipari PC), egy időben, több operációs rendszer futtatását teszi lehetővé. Elsődleges célja, hogy valamilyen általános célú operációs rendszer (GPOS – General Purpose Operating System) és a B&R valós idejű operációs rendszere egy eszközön használható legyen. A “hagyományos” operációs rendszer lehet akár Windows akár Linux, az erőforrásokhoz a hozzáférést a PC BIOS szinten kezeli. A B&R operációs rendszere egy CPU magot használ, a fennmaradó CPU mag vagy magokat a GPOS használhatja.

Összehasonlít

Mivel fizikailag egy eszközön futtatható a B&R valós idejű operációs rendszere és az általános célú operációs rendszer, így nincs szükség a kettő közötti kommunikáció kiépítésére, az adatcsere virtuális hálózaton keresztül valósul meg, kizárva így minden külső zavaró tényezőt. Az erőforrások megosztása nemcsak a CPU magokra, illetve az operatív memóriára terjed ki, magába foglalja az Ethernet interfészek elérhetőségét, a különböző portokat, beleértve az USB-ket is. A teljes rendszer konfigurációja az Automation Studioban végezhető el, nem igényel speciális ismereteket. Az operációs rendszerek egymástól függetlenül használhatók, újraindíthatók anélkül

A megoldás kivállóan alkalamazható, ha az alkalmazás nagy számítási kapacítást igényel, összetett grafikus megjelenÍtéssel. Illetve abban az esetben is jól használható, ha szükséges GPOS valamilyen szolgáltatása, pl. adatbázis szerver futtatása, melyhez a B&R operációs rendszere képes kapcsolódni, így vezérléssel kombinált modern adattárolás alakítható ki.

Navigáció

KOSARAM

Bezár

A kosár üres

A kosár üres