• Nézet:
 • Oldalsáv
 • Rendezés:
 • Analóg modulok HART protkollal


  Az X20AI2438 analóg bemeneti modul X20 rendszerbe illeszthető, 2 analóg áram bemenettel rendelkezik, HART kommunikációs protokoll támogatással. Az analóg bemenetek külön-külön tápellátással rendelkeznek a külső érzékelőkhöz és egymástól galvanikusan leválasztva. Az analóg bemenetek 16 bites felbontással rendelkeznek, a modul sajátossága az úgynevezett NetTime funkció, mely az aktuális analóg értékeket μs pontosságú időbélyeggel látja el.


 • B&R Hypervisor


  A Hypervisor a B&R ipari PC-k által támogatott speciális funkció, mely egy eszközön (ipari PC), egy időben, több operációs rendszer futtatását teszi lehetővé. Elsődleges célja, hogy valamilyen általános célú operációs rendszer (GPOS – General Purpose Operating System) és a B&R valós idejű operációs rendszere egy eszközön használható legyen. A „hagyományos” operációs rendszer lehet akár Windows akár Linux, az erőforrásokhoz a hozzáférést a PC BIOS szinten kezeli. A B&R operációs rendszere egy CPU magot használ, a fennmaradó CPU mag vagy magokat a GPOS használhatja.


 • Biztonság maximális termelékenység mellett


  A hagyományos, megszokott biztonsági relés megoldások legnagyobb hátránya, hogy egy esemény hatására általában teljes berendezés leállással járnak. A B&R programozható safety rendszerét használva, például a termelés folytatható csökkentett sebességgel ha egy biztonsági ajtót kinyitnak a berendezésen. Így nem feltétlenül kell a teljes berendezést megállítani. Egy esetleges safety modul meghibásodás esetén a modul egyszerűen lecserélhető, hiszen a rendszer beállítása, illetve paraméterei a központi SafeLOGIC vezérlőn vannak eltárolva és buszrendszeren jutnak el a modulokhoz, a kapcsolódó szigorú szabványok betartása mellett.


 • Biztonsági rendszermobil automatizáláshoz


  A B&R X90 mobil automatizálási rendszere, mely a központi egységen felül saját I/O családdal is rendelkezik, safety (munkabiztonsági) rendszerrel bővült. Az intelligens, programozható safety technológiának, illetve az extrém gyors reakció időnek köszönhetően a berendezéseken már megszokott biztonsági rendszerek a mozgásban levő, illetve kültéri alkalmazásokban is alkalmazhatók.


 • CPU I/O bővítés


  A B&R X90 PLC családja a beépített I/O pontokon felül további kiegészítő modulokkal bővíthető, a bővítő modulok némileg eltérnek a „hagyományos” PLC világban megszokott moduloktól, nem csak speciális tokozásuk miatt. A modulok tápfeszültsége: 9 ~ 32Vdc, alkalmazkodva a jármű fedélzeti feszültségéhez, számos kiegészítő modul multifunkcionális I/O ponttal rendelkezik, vagyis a funkciója a programozás során határozható meg.

   

  Digitális kimenetek PWM: 4A, áram mérés funkcióval

   

  Analóg (hőmérséklet) bemenetek: akár 0-32Vdc feszültség mérésére, hőmérséklet mérésére PT1000 bemenet

   

  Rezgésmérő bemenet: 4 csatorna, 24-bit felbontás, 51.562 kHz freknvencia, saját belső memóriával


 • DALI master interfész modul


  Az X20CS1013 DALI master interfész modul DALI kommunikáció alapú világításvezérlésre használható. A Digital Addressable Lighting Interface elsősorban az épületautomatizálás terén, világításvezérlésre alkalmazható. A modul támogatja a különálló lámpák, illetve világítási csoportok vezérlését is.


 • Diagnosztikai eszközök programozás során


  Programfejlesztés során az Automation Studio programban számos diagnosztikai eszköz segíti a munkát. Az eszközök egy része a fejlesztő környezetből futtatható, van ami a közvetlenül a PLC-n kerül végrehajtásra, így a jelek valós állapotukban kerülnek eltárolásra kommunikációs késleltetés nélkül. Kiemelkedő diagnosztikai funkció a böngészőből futtatható System Diagnosztic Manager (SDM), mely a fejlesztő környezet nélkül használható, a berendezés egész élettartama során, csupán egy böngészőprogramra van szükség, illetve TCP/IP kapcsolatba a PC és a PLC között.


 • Eszközfüggetlen programfejlesztés


  Az Automation Studio program lehetőséget biztosít a valós hardware felépítéstől független programozásra. Az elkészülő projekten belül több különböző PLC konfiguráció hozható létre, melyekhez tetszőlegesen hozzárendelhetők az elkészült programmodulok. Az összeállított konfigurációk nem csak a be, illetve kimeneti pontokban különbözhetnek egymástól, akár a központi egység is lehet különböző.


 • Gépi látás funkciók


  A B&R ipari kamera rendszerével számos különböző feladat megoldható, mely konfigurálható, így a különböző funkciók nem igényelnek különböző eszközöket. A kiválasztott feladat tényleges végrehajtása, illetve kiértékelése a kamerán történik, így nem terheli a központi egység erőforrásait. Így több kamera használata esetén sem igényel extra CPU erőforrásokat. A vezérlő program a vizsgálatok eredményeit kapja meg ciklikusan, a kommunikációs vonalon keresztül.

   


 • IEC 61131-3 szabvány szerinti programozás


  Az Automation Studio programban a vezérlőprogram elkészíthető számos programozási nyelven, melyek megfelelnek a IEC 61131-3 szabványnak.

   

  • létra diagram (LD),
  • funkció blokk diagram (FBD),
  • strukturált szöveg (ST),
  • sorrendvezérlési diagram (SFC)
  • utasítás lista (IL)

 • Integrált fejlesztői környezet – egy eszköz minden feladatra


  A B&R Automation Studio a PLC programozás mellett magába foglalja a vizualizáció kezelését, hajtásszabályozást, munkabiztonsági rendszerek (safety) programozását illetve az ezekhez kapcsolódó diagnosztikai eszközöket. A program természetesen lehetőséget biztosít más gyártók eszközeinek illesztésére is, kommunikációs interfészen keresztül.


 • Integrált gépi látás (machine vision)


  A B&R teljesen integrált gépi látás rendszere akár összetett képfeldolgozási feladatok végrehajtására alkalmazható PLC és PC-s rendszerekben egyaránt. A teljes integrációnak köszönhetően nincs szükség külső programok használatára a rendszer teljes beállítása az Automation Studio programból végezhető el. A másik nagy előnye, hogy µs pontossággal szinkronizálható a rendszer egyéb elemeivel, mint például szállító rendszerhez vagy akár robothoz is. A termékkínálat nem csupán kamera egységből áll, magában foglalja a világítás elemek vezérlését is, melyek szintén szinkronizálhatók.


 • Integrált Safety programozás


  Virtuális vezetékezés – modern megoldás munkabiztonsági (safety) feladatok elvégzéséhez.

   

  Az Automation Studio részeként elérhető SafeDESIGNER programban készíthető el a biztonsági alkalmazás, mely segítségével a tradicionális biztonsági relés vezetékezés kiváltható programozható eszközökkel.

   

  Megfelel a következő szabványoknak:  EN ISO 13849-1, IEC 62061, IEC 61511 and IEC 61508


 • Integrált web alapú vizualizáció


  A B&R modern, web alapú megjelenítési technológiája, a mappView nem igényel webes programozói ismereteket. Az Automation Studio programba integrált WYSIWYG editor könnyen kezelhető, a felhasználói felület grafikus elemekből építhető fel. A termék fejlesztése során végig a „Web meets automation” jelszó volt a mérvadó, vagyis egy olyan fejlesztői felület kialakítása, mely elsősorban automotizálási szakembereknek készült.


 • Külső fényforrások


  A B&R integrált gépi látás (Machine Vision) rendszere nem csupán a képalkotás számára nélkülözhetetlen kamerákat tartalmazza, hanem a rendszerhez kapcsolható külső fényforrásokat is. A µs pontosságú szinkronizációnak köszönhetően a kommunikációs buszon (Ethernet Powerlink) található bármilyen eszközzel összeszinkronizálható, mint például egy motor pozíció, vagy egy érzékelő állapota, illetve természetesen a vezérlőprogrammal is szinkronba hozható. A teljes integrációnak köszönhetően akár több kamera és fényforrás is szinkronizálható egymással.

  A fényforrások különböző kivitelben érhetők el, a háttér megvilágításhoz használható panelek mellett moduláris kialakítású forgatható fényforrások (light bar) is alkalmazhatók.


 • M-Bus (Meter Bus) master – mérőeszközökhöz


  Az M-Bus (Meter Bus) master modul használható az M-Bus protkollt támogató merőműszerekkel való kommunikációhoz. Mint például teljesítmény vagy hőmennyiség mérő, elektromos fogyasztásmérő. Az 1 modul (12,5mm) széles modul az X20 rendszerbe bárhova beilleszthető, összesen 64 M-Bus eszköz csatlakoztatását teszi lehetővé. Az X20CS1012 modul nem csupán B&R CPU-val használható, de buszmodul mögé illesztve egyéb rendszerekhez is kapcsolható mint pl. Profibus, Profinet, CANopen, DeviceNet, OPC UA kommunikációt használó eszközök.


 • 1–16 termék, összesen 32 db

No products were found matching your selection.

Navigáció

KOSARAM

Bezár

A kosár üres

A kosár üres