• Nézet:
 • Oldalsáv
 • Rendezés:
 • Analóg modulok HART protkollal


  Az X20AI2438 analóg bemeneti modul X20 rendszerbe illeszthető, 2 analóg áram bemenettel rendelkezik, HART kommunikációs protokoll támogatással. Az analóg bemenetek külön-külön tápellátással rendelkeznek a külső érzékelőkhöz és egymástól galvanikusan leválasztva. Az analóg bemenetek 16 bites felbontással rendelkeznek, a modul sajátossága az úgynevezett NetTime funkció, mely az aktuális analóg értékeket μs pontosságú időbélyeggel látja el.


 • B&R Hypervisor


  A Hypervisor a B&R ipari PC-k által támogatott speciális funkció, mely egy eszközön (ipari PC), egy időben, több operációs rendszer futtatását teszi lehetővé. Elsődleges célja, hogy valamilyen általános célú operációs rendszer (GPOS – General Purpose Operating System) és a B&R valós idejű operációs rendszere egy eszközön használható legyen. A „hagyományos” operációs rendszer lehet akár Windows akár Linux, az erőforrásokhoz a hozzáférést a PC BIOS szinten kezeli. A B&R operációs rendszere egy CPU magot használ, a fennmaradó CPU mag vagy magokat a GPOS használhatja.


 • Biztonság maximális termelékenység mellett


  A hagyományos, megszokott biztonsági relés megoldások legnagyobb hátránya, hogy egy esemény hatására általában teljes berendezés leállással járnak. A B&R programozható safety rendszerét használva, például a termelés folytatható csökkentett sebességgel ha egy biztonsági ajtót kinyitnak a berendezésen. Így nem feltétlenül kell a teljes berendezést megállítani. Egy esetleges safety modul meghibásodás esetén a modul egyszerűen lecserélhető, hiszen a rendszer beállítása, illetve paraméterei a központi SafeLOGIC vezérlőn vannak eltárolva és buszrendszeren jutnak el a modulokhoz, a kapcsolódó szigorú szabványok betartása mellett.


 • Biztonsági rendszermobil automatizáláshoz


  A B&R X90 mobil automatizálási rendszere, mely a központi egységen felül saját I/O családdal is rendelkezik, safety (munkabiztonsági) rendszerrel bővült. Az intelligens, programozható safety technológiának, illetve az extrém gyors reakció időnek köszönhetően a berendezéseken már megszokott biztonsági rendszerek a mozgásban levő, illetve kültéri alkalmazásokban is alkalmazhatók.


 • CPU I/O bővítés


  A B&R X90 PLC családja a beépített I/O pontokon felül további kiegészítő modulokkal bővíthető, a bővítő modulok némileg eltérnek a „hagyományos” PLC világban megszokott moduloktól, nem csak speciális tokozásuk miatt. A modulok tápfeszültsége: 9 ~ 32Vdc, alkalmazkodva a jármű fedélzeti feszültségéhez, számos kiegészítő modul multifunkcionális I/O ponttal rendelkezik, vagyis a funkciója a programozás során határozható meg.

   

  Digitális kimenetek PWM: 4A, áram mérés funkcióval

   

  Analóg (hőmérséklet) bemenetek: akár 0-32Vdc feszültség mérésére, hőmérséklet mérésére PT1000 bemenet

   

  Rezgésmérő bemenet: 4 csatorna, 24-bit felbontás, 51.562 kHz freknvencia, saját belső memóriával


 • DALI master interfész modul


  Az X20CS1013 DALI master interfész modul DALI kommunikáció alapú világításvezérlésre használható. A Digital Addressable Lighting Interface elsősorban az épületautomatizálás terén, világításvezérlésre alkalmazható. A modul támogatja a különálló lámpák, illetve világítási csoportok vezérlését is.


 • Diagnosztikai eszközök programozás során


  Programfejlesztés során az Automation Studio programban számos diagnosztikai eszköz segíti a munkát. Az eszközök egy része a fejlesztő környezetből futtatható, van ami a közvetlenül a PLC-n kerül végrehajtásra, így a jelek valós állapotukban kerülnek eltárolásra kommunikációs késleltetés nélkül. Kiemelkedő diagnosztikai funkció a böngészőből futtatható System Diagnosztic Manager (SDM), mely a fejlesztő környezet nélkül használható, a berendezés egész élettartama során, csupán egy böngészőprogramra van szükség, illetve TCP/IP kapcsolatba a PC és a PLC között.


 • Eszközfüggetlen programfejlesztés


  Az Automation Studio program lehetőséget biztosít a valós hardware felépítéstől független programozásra. Az elkészülő projekten belül több különböző PLC konfiguráció hozható létre, melyekhez tetszőlegesen hozzárendelhetők az elkészült programmodulok. Az összeállított konfigurációk nem csak a be, illetve kimeneti pontokban különbözhetnek egymástól, akár a központi egység is lehet különböző.


 • Gépi látás funkciók


  A B&R ipari kamera rendszerével számos különböző feladat megoldható, mely konfigurálható, így a különböző funkciók nem igényelnek különböző eszközöket. A kiválasztott feladat tényleges végrehajtása, illetve kiértékelése a kamerán történik, így nem terheli a központi egység erőforrásait. Így több kamera használata esetén sem igényel extra CPU erőforrásokat. A vezérlő program a vizsgálatok eredményeit kapja meg ciklikusan, a kommunikációs vonalon keresztül.

   


 • IEC 61131-3 szabvány szerinti programozás


  Az Automation Studio programban a vezérlőprogram elkészíthető számos programozási nyelven, melyek megfelelnek a IEC 61131-3 szabványnak.

   

  • létra diagram (LD),
  • funkció blokk diagram (FBD),
  • strukturált szöveg (ST),
  • sorrendvezérlési diagram (SFC)
  • utasítás lista (IL)

 • Integrált fejlesztői környezet – egy eszköz minden feladatra


  A B&R Automation Studio a PLC programozás mellett magába foglalja a vizualizáció kezelését, hajtásszabályozást, munkabiztonsági rendszerek (safety) programozását illetve az ezekhez kapcsolódó diagnosztikai eszközöket. A program természetesen lehetőséget biztosít más gyártók eszközeinek illesztésére is, kommunikációs interfészen keresztül.


 • Integrált gépi látás (machine vision)


  A B&R teljesen integrált gépi látás rendszere akár összetett képfeldolgozási feladatok végrehajtására alkalmazható PLC és PC-s rendszerekben egyaránt. A teljes integrációnak köszönhetően nincs szükség külső programok használatára a rendszer teljes beállítása az Automation Studio programból végezhető el. A másik nagy előnye, hogy µs pontossággal szinkronizálható a rendszer egyéb elemeivel, mint például szállító rendszerhez vagy akár robothoz is. A termékkínálat nem csupán kamera egységből áll, magában foglalja a világítás elemek vezérlését is, melyek szintén szinkronizálhatók.


 • Integrált Safety programozás


  Virtuális vezetékezés – modern megoldás munkabiztonsági (safety) feladatok elvégzéséhez.

   

  Az Automation Studio részeként elérhető SafeDESIGNER programban készíthető el a biztonsági alkalmazás, mely segítségével a tradicionális biztonsági relés vezetékezés kiváltható programozható eszközökkel.

   

  Megfelel a következő szabványoknak:  EN ISO 13849-1, IEC 62061, IEC 61511 and IEC 61508


 • Integrált web alapú vizualizáció


  A B&R modern, web alapú megjelenítési technológiája, a mappView nem igényel webes programozói ismereteket. Az Automation Studio programba integrált WYSIWYG editor könnyen kezelhető, a felhasználói felület grafikus elemekből építhető fel. A termék fejlesztése során végig a „Web meets automation” jelszó volt a mérvadó, vagyis egy olyan fejlesztői felület kialakítása, mely elsősorban automotizálási szakembereknek készült.


 • Külső fényforrások


  A B&R integrált gépi látás (Machine Vision) rendszere nem csupán a képalkotás számára nélkülözhetetlen kamerákat tartalmazza, hanem a rendszerhez kapcsolható külső fényforrásokat is. A µs pontosságú szinkronizációnak köszönhetően a kommunikációs buszon (Ethernet Powerlink) található bármilyen eszközzel összeszinkronizálható, mint például egy motor pozíció, vagy egy érzékelő állapota, illetve természetesen a vezérlőprogrammal is szinkronba hozható. A teljes integrációnak köszönhetően akár több kamera és fényforrás is szinkronizálható egymással.

  A fényforrások különböző kivitelben érhetők el, a háttér megvilágításhoz használható panelek mellett moduláris kialakítású forgatható fényforrások (light bar) is alkalmazhatók.


 • M-Bus (Meter Bus) master – mérőeszközökhöz


  Az M-Bus (Meter Bus) master modul használható az M-Bus protkollt támogató merőműszerekkel való kommunikációhoz. Mint például teljesítmény vagy hőmennyiség mérő, elektromos fogyasztásmérő. Az 1 modul (12,5mm) széles modul az X20 rendszerbe bárhova beilleszthető, összesen 64 M-Bus eszköz csatlakoztatását teszi lehetővé. Az X20CS1012 modul nem csupán B&R CPU-val használható, de buszmodul mögé illesztve egyéb rendszerekhez is kapcsolható mint pl. Profibus, Profinet, CANopen, DeviceNet, OPC UA kommunikációt használó eszközök.


 • mappView – Alarm kezelés


  A B&R Alarm (vész, illetve hibajelző) rendszere felhasználható különböző állapotok vagy állapot változások jelzésére, hogy a felhasználó ennek tudatában hozhasson döntéseket. Ezért fontos, hogy ezek az információk átfogók, és könnyen érhetők legyenek, melyet elősegít például a kezelő nyelvén megjelenő hibaüzenetek. 

  Egy riasztás létrehozásakor meghatározható, hogy az hatással legyen-e a berendezés működésére, például várjon a kezelő beavatkozására, vagy csak megjelenjen a vizualizáción. A riasztások az MpAlarmX komponenssel kezelhetők, mely az előre definiált riasztások mellett a felhasználókhoz kapcsolódó riasztásokat is automatikusan kezeli.


 • mappView – oldalváltó (navigációs) rendszere


  A megjelenítések túlnyomó többségében, beleértve a web alapú vizualizációt is, számos oldalt kell használni a tartalom megjelenítésére, vagy a paraméterek módosítására. Ennek a legegyszerűbb módja a hagyományos, navigációs gombokat használó oldalváltás. Ezek elkészíthetők külön-külön, vagy akár oldalanként újrahasználhatók, például közös navigálási terület meghatározásával. Ez jó megoldás lehet, ha a navigációs felületnek nem kell függenie a megjelenítendő tartalomtól, vagyis a legtöbb oldalon ugyanazon elemek érhetők el. Összetettebb, nagy oldalszámú vizualizáció esetében is használható megoldás, de a megtervezése, kivitelezése sok fejlesztési időt vesz igénybe.


 • mappView – témák és stílusok használata


  A HTML5 kompatibilitásnak köszönhetően a B&R web alapú vizualizációja, a mappView támogatja a különböző stílusok, illetve témák használatát. A legtöbb megjelenő elem rendelkezik stílus tulajdonsággal, mely meghatározza annak megjelenését. Ezek a tulajdonságok lehetnek például az elem háttérszíne, vagy a szegélyezés vastagsága, stílusa.

  A témák pedig stílusokból épülnek fel, melyek különböző elemekre vonatkoznak. Egy téma tartalmaz stílus jellemzőt, például egy gomb háttérszíne kék egy másik téma esetében egy ugyanolyan gomb pedig zöld színű. Ennek felhasználásával létrehozható egy kék, illetve egy zöld téma.


 • mappView – több felhasználó / kliens


  A B&R web alapú vizualizációs rendszere, a mappView valódi többfelhasználós kezelést, illetve egyidejűleg több különböző kliens csatlakozását teszi lehetővé. A csatlakozott klienseken egymástól különböző képernyőtartalom jeleníthető meg, attól függetlenül, hogy ugyanazon a vizualizációhoz kapcsolódnak. Így az eltérő felhasználók különböző tartalmakat érhetnek el, például a jogosultságuknak megfelelően. Amennyiben nem szeretnénk a megjelenő tartalmakat felhasználókhoz kötni, külön-külön vizualizáció is létrehozható egy eszközön, így például más felületet érhet el a gépkezelő, és mást a műszakvezető vagy a szervizes.


 • mappVision


  A B&R gépi látás (machine vision) rendszere a fejlesztő környezetbe (Automation Studio) integrált, így használatához nem szükséges egyéb program használata. A mappVision komponens, mely a gépi látás alkalmazásokat kezeli, a mapp (modular application platform) programcsomag része, így egyszerűbb programfejlesztést tesz lehetővé, köszönhetően a komponensek közötti automatikus kapcsolatoknak. A kamerák „lelkét”, vagyis a képelemzések során használt algoritmust az MVTec HALCON funkciói biztosítják.


 • Power Panel C30


  A Power Panel C30 kijelzővel kombinált logikai vezérlő, mely a T/C sorzat legújabb tagja, immár ARM processzorral szerelve (Cortex-A8, 1GHz), mely esetében a leggyorsabb programvégrehajtási idő akár 1ms is lehet. A precíz programvégrehajtást B&R valós idejű operációs rendszere, az Automation Runtime biztosítja. A C30 sorozat háromféle kijelzőméretben rendelhető, a 4.3”, 7″ illetve 10.1″ méretben. Mindegyik típus rendelkezik Ethernet (10 / 100 Mbit/s), illetve legalább 1 CAN interfésszel. Kiegészítőként választható (nem feláras) második kommunikációs lehetőség, mely lehet CAN busz vagy RS485 vagy RS232.  Minden CPU beépített memóriával rendelkezik, így nincs szükség külön adattárolóra, illetve cseréhető elemet sem tartalmaz, így teljesen karbantartás mentes. Természetesen nem felejtő memóriával, illetve valós idejű órával is rendelkeznek. Nem hiányozhatnak az operációs rendszerébe integrált szolgáltatások, mint például a webszerver vagy a VNC szerver, így akár távoli elérést biztosító vizualizáció futtatására képesek


 • Power Panel C70


  A Power Panel C70 kijelzővel kombinált logikai vezérlő, Intel Atom központi egységgel szerelve, mely esetében a leggyorsabb programvégrehajtási idő akár 0,4ms is lehet. A precíz programvégrehajtást B&R valós idejű operációs rendszere, az Automation Runtime biztosítja. A C70 sorozat háromféle kijelzőméretben rendelhető, a 4.3”, 7″ illetve 10.1″ méretben. Mindegyik típus rendelkezik Ethernet (10 / 100 Mbit/s), Ethernet Powerlink illetve X2X link interfésszel.  Minden CPU beépített memóriával rendelkezik, így nincs szükség külön adattárolóra, illetve cseréhető elemet sem tartalmaz, így teljesen karbantartás mentes. Természetesen nem felejtő memóriával, illetve valós idejű órával is rendelkeznek. Nem hiányozhatnak az operációs rendszerébe integrált szolgáltatások, mint például a webszerver vagy a VNC szerver, így akár távoli elérést biztosító vizualizáció futtatására képesek


 • Power Panel C80


  elérhető 5,7″ – 15″ méterben
  PLC + HMI egy eszközben

  üveg előlap (akár türköződésmentes kivitelben is)
  multi touch támogatás, gesztusvezérléssel

  beépített programmemória, háttértár (4GB)

  1x POWERLINK,

  1x Ethernet 10/100/1000 Mbit/s

  1x X2X Link (I/O modulokhoz)

  2x USB 3.0

  opcionálisan: CAN/RS232/RS485 interfésszel


 • Safe Logic-X (kártyába integrált safety vezérlő)


  A B&R Safe Logic-X vezérlője kevesebb I/O pontot igénylő biztonsági feladatok megoldására használható, különlegessége, hogy az I/O pontokon felül magában foglalja a safety vezérlőt is. Így nincs szükség a kisebb alkalmazások esetében nagyteljesítményű különálló safety CPU használatára. A safety alkalmazás a Safe Logic-X esetében közvetlenül a kártyán futtatható. Az elkészült alkalmazás, amennyiben kevés lenne a kártyán található I/O pont, hagyományos Safety PLC-n is futtatható, az elkészül program „felfele” kompatibilis. Az I/O modulba integrált safety vezérlő funkció korlátozásokat nem tartalmaz nagyobb testvéreihez képest.
  Tanúsítvány akár lehet SIL 3 / PL e / Cat. 4


 • SafeLOGIC safety vezérlő


  A B&R munkabiztonsági (safety) PLC-je a SafeLOGIC vezérlő felelős a bizotonsági alkalmazás futtatásáért. Az alkalmazás futtatása mellett szinté a vezérlő kezeli az esetleges biztonsági konfigurációkat, illetve azok paramétereit. A kiemelkedően gyors, 800 µs ciklusidejével a SafeLOGIC a piac leggyorsabb safety vezérlője. Összetett alkalmazások, melyek 100 safety I/O modult tartalmaznak, jelek százait képesek feldolgozni 10ms ciklusidő alatt.


 • Valós idejű operációs rendszer


  Az Automation Runtime™ a B&R valós idejű operációs rendszere, mely vezérlések esetében valós idejű, multitaszkos programvégrehajtást biztosít. A PLC rendszerek esetében az operációs rendszer eszközfüggetlenül futtatható, így a különböző eszközökön ugyanazon programok végrehajtását teszi lehetővé. Az operációs rendszer számos beépített szolgáltatással rendelkezik, mint például az FTP, WEB és VNC szerver, OPC-UA kommunikáció.


 • Web alapú diagnosztika


  A B&R vezérlések esetében a legegyszerűbben használható diagnosztikai eszköz a System Diagnostics Manager (SDM). Használatához nincs szükség PC-re vagy telepített Automation Studio programra, csak egy hagyományos böngészőprogramra. A diagnosztikai felület akár távolról is elérhető, így a berendezés beüzemelését követően is felhasználható, nagymértékben csökkentve ezzel a hibakereséshez szükséges időt. A felületen megtekinthető a rendszer aktuális állapota, hibanapló (LogBook), tengelyekhez kapcsolódó információk valamint információk a be és kimeneti pontok felépítéséről illetve az I/O pontok éppen aktuális állapota.


 • X20 Compact-S sorozat


  A B&R Compact-S CPU család a kis méretet ötvözi a gyors és biztos programvégrehajtással. Kommunikációs kiegészítő nélkül a központi egység, tápegységgel együtt, mindössze 37,5mm széles. Az egyszerű berendezésektől egészen a komplex vezérlésekig mindenhol megállja a helyét a piacon, a különböző teljesítményű központi egységeknek köszönhetően. Minden központi egység rendelkezik 1xEthernet, 2xUSB, illetve 1xRS232 interfésszel, opcionálisan CAN kommunikációval. A kommunikációs lehetőségek tovább bővíthetők az X20 rendszerből már jól ismert IF (interfész) modulokkal, mely egyedi ebben a kompakt kategóriában.


 • X20 rendszer felépítése


  A B&R moduláris, PLC és I/O rendszere az X20 termékcsalád, mely felhasználásával az igényeknek legmegtelelőbb PLC rendszer alakítható ki. A modulok nemcsak központi egységhez de buszillesztő modulhoz is csatlakoztathatók, így más gyártó termékeivel vegyítve is felhasználhatók. A modulok alapvetően három részből épülnek fel, a mechanikai rögzítésért felelős hátlapból (buszmodul), funkció modulból ami a működésért felelős, illetve a csatlakozóból.


 • X20: -40°C bekapcsolási hőmérséklettel


  Az osztrák B&R vállalat moduláris PLC rendszere az X20 termékcsalád bizonyos moduljai esetében a bekapcsolási hőmérséklet akár -40 °C is lehet. A bekapcsolási hőmérséklet azt a hőmérsékletet jelenti, ahol a kikapcsolt (feszültség mentes) rendszer még üzembiztosan elindítható. Tipikus alkalmazási területre lehet példa a hűtőházak vagy kültéri, fűtés nélküli logisztikai központokban való alkalmazás. A szélsőséges indulási hőmérséklet nem csupán hagyományos I/O pontoknál, illetve központi egységeknél elérhető, de bizonyos biztonsági modulok is használhatók ilyen környezeti hőmérséklet mellett.


 • X90 mobil automatizálás – IP69K védelemmel


  A B&R X90 vezérlőcsaládja elsősorban, de nem kizárólag mobil automatizáláshoz készült. Rendkívül robusztus kialakításnak, illetve a széles működési tartománynak (-40 ~ 85°C) köszönhetően bármilyen kültéren működő berendezésben megállja a helyét. Mozgásban levő eszközökön is kiválóan használható, az öntött alumínium ház ellenáll a nagymértékű mechanikai igénybevételnek is, rázásnak, sós vegyületeknek UV fény sugárzásának, illetve az olajnak is. A beépített I/O pontokon, illetve kommunikációs lehetőségeken felül további opcionális interfész modulokkal bővíthetők. Az X90 rendszer programozása, a többi B&R vezérléshez hasonlóan az Automation Studio programban végezhető el.


No products were found matching your selection.

Navigáció

KOSARAM

Bezár

A kosár üres

A kosár üres