Automation Studio - a B&R fejlesztő rendszere
Elérhetőségünk

   Telefon:   06 1 236 0427

                   06 1 236 0428

                   06 1 236 0429

                   06 1 787 7487 ( UPC )

                   06 1 788 1596 ( UPC )

   Fax:         06 1 799 2722 ( UPC )

 

   Cím:       1131 Budapest,

                   Kámfor utca 31. a-b

  Postai cím: 1558 Budapest, Pf. 7.

 

   E-Mail:  info @ dialcomp.hu

 

   Nyitvatartás:

   Hétfő - Csütörtök     8-17 ó

   Péntek                    8-15 ó

 

 
Szállítás

Utánvételes csomag: 1295Ft +Áfa
Banki átutalás esetén 895Ft +Áfa
A Magyarországon kívüli kézbesítési díjakról érdeklődjön telefonon!

dpd

Automation Studio

Az Automation Studio™ program a B&R integrált fejlesztői környezete, mely magában foglalja a B&R kínálatában elérhető eszközök kezelését, így a vezérlések programozását, a megjelenítést, kommunikációt valamint a hajtásszabályozást is. Mivel minden egy programon belül érhető el, így csökkenthető a programfejlesztési idő, például a vezérlés és a megjelenítés közötti adatcsere automatikus. A program több szabványos programnyelvet is támogat, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb nyelvet. A programozási nyelvek közül az egyik legnépszerűbb az ANSI C, melynek legnagyobb előnye, hogy a C nyelven készített programok egyszerűen illeszthetők a vezérlésbe, járulékos programmódosítás nélkül. A program rendelkezik szimulációs lehetőséggel is, így az elkészített program a valós eszköz nélkül is futtatható, a funkciója tesztelhető. További programtesztelési lehetőség a monitorozás, ahol az egész program, beleértve a változókat és a funkcióblokkokat is, működése valós időben végigkövethető. 

 

 

Diagnosztika és szimuláció

 

 Az Automation Studio™ programban számos lehetőség adott a rendszer diagnosztizálására, így az optimalizálására is. A leghatékonyabb diagnosztikai segédprogram a  System Diangostics Manager segítségével a szükséges adatok egy hagyományos web böngészőből, egyszerűen elérhetőek. Így további segédprogram nélkül, jól áttekinthető grafikus felületen elvégezhető a helyszíni hibakeresés. 

 

SDM funkciói

  • Az esetleges Hadrware problémák megjelenítése, azonosítása
  • Operációs rendszer paramétereinek megtekintése
  • Vezérlőprogram verzió információk
  • Futási információk gyűjtése, és azok beállítása (Profiler)
  • LogBook információk megtekintése, kimentése

 

Integrált vizualizáció

 

 A fejlesztői környezetbe integrált vizualizációs programmal készíthető el a vizualizáció, így a  vezérlés és a megjelenítés közötti adatcsere teljesen automatikus, nem igényel járulékos programozást. Az elkészített, vezérlőn futtatott megjelenítés akár távolról is elérhető VNC kliensprogram segítségével. A támogatott eszközök széles tartományban elérhetőek, egészen a 2x20 soros karakteres megjelenítéstől, egészen az XGA felbontásig, kezelőgombos vagy érintőképernyős kezeléssel. Az elkészített megjelenítés több nyelvet is képes kezelni, melyek között a váltás akár egy kattintással is lehetséges, és a felhasználhatóságot megkönnyíti az UNICODE karakterkészlet támogatás. 

 

Több programozási nyelv támogatás

 

 

A programozói környezet számos IEC 61131-3 programnyelvet támogat, mint a létra diagram (LD), szekvenciális folyamatábra (SFC), funkcióblokk diagram (FBD), strukturált szöveg (ST) és utasítás lista (IL). A szabványos programozási nyelvek mellett használható még az ANSI C, és az Automation Basic. Minden programozási nyelv ugyanazokat a változókat, adat típusokat és funkció blokkokat képes kezelni. A fejlesztő környezet rendelkezik kényelmi funkciókkal, mint az automatikus kód kiegészítés vagy könyvjelzők kezelése. 

 

Távoli vezérlés felügyelet

 

 

A vezérlőrendszerek és a vezérelt berendezések számos esetben félreeső vagy távoli helyen üzemelnek, ahová az eljutás sok időt és költséget vesz igénybe. A távoli diagnosztika lehetővé teszi ezen költségek mininmalizálsát, melynek nagy szerepe van különösen a beüzemelés fázisában. A PLC operációs rendszerének beépített szolgáltatásai is segítik a távoli felügyeletet, mint a VNC szerver vagy integrált webszerver funkció. A programozói környezet támogatja a távoli, akár interneten keresztüli programozást, monitorozást, így az irodából is elvégezhető a szükséges módosítás. 

 

Kommunikáció és terepi buszrendszerek

 

 

Az Automation Studio™ programban a terepi buszos egység a megfelelő interfészen keresztűl úgy kezelhető, mintha a rendszer saját I/O pontja lenne. A program rendelkezik terepi buszos rendszerekhez kapcsolódó importálási lehetőséggel, GSD, EDS  illesztőn keresztül, melyet a buszrendszer gyártója készít el. 

 

 

 

 


Az ajánlatkérés bejelentkezés után érhető el