ACOPOS Ismertető
Elérhetőségünk

   Telefon:   06 1 236 0427

                   06 1 236 0428

                   06 1 236 0429

                   06 1 787 7487 ( UPC )

                   06 1 788 1596 ( UPC )

   Fax:         06 1 799 2722 ( UPC )

 

   Cím:       1131 Budapest,

                   Kámfor utca 31. a-b

  Postai cím: 1558 Budapest, Pf. 7.

 

   E-Mail:  info @ dialcomp.hu

 

   Nyitvatartás:

   Hétfő - Csütörtök     8-17 ó

   Péntek                    8-15 ó

 

 
Szállítás

Utánvételes csomag: 1295Ft +Áfa
Banki átutalás esetén 895Ft +Áfa
A Magyarországon kívüli kézbesítési díjakról érdeklődjön telefonon!

dpd

ACOPOS Ismertető

Az ACOPOS szervóvezérlő család fontos eleme a B&R áltál nyújtott teljes automatizálási megoldásnak. Az ipari igényekhez igazodó funkciók és a rendkívül hatékony diagnosztikai eszközök csökkentik a fejlesztésre fordított időt.

A hajtástechnikában a gyorsaság és nagyfokú precizitás a két legfontosabb tényező, melynek az ACOPOS család teljes mértékben megfelel a jellemzően 400 µs kommunikációs ciklusidővel és az 50 µs idejű pozíció vezérléssel. 

 

Moduláris felépítés

 

A működéshez szükséges I/O pontok minden típusú vezérlő alaptartozékai. Minden vezérlő 2 trigger bemenettel rendelkezik, mely az alkalmazásban szabadon felhasználható, akár precíz mérésre vagy jelek rendkívül gyors érzékelésére.  További I/O pontok és modulok is csatlakoztathatóak a rendszerhez, úgynevezett plug-in modulok formájában. A modulok széles választékban elérhetőek, mint például kommunikációs interfészek, motor jeladó feldolgozók, digitális be és kimeneti pontok vagy akár CPU modulok.

 

Programozás helyett konfiguráció

 

Az ACOPOS szervó vezérlő család természetesen nem csak egyedüli működésre képes, hanem mint "elektronikus  tengelykapcsoló" is képes működni, valamint képes az úgynevezett CAM profile-ok kezelésére. Így több tengely működése is szinkronizálható mechanikus kapcsolat nélkül. A felhasználói igényekhez igazodva ezen kapcsolatok kialakítását előre elkészített funkció blokkok segítik, melyek segítségével egyszerűen elvégezhető a kívánt művelet.

Egyszerű és hatékony diagnosztikai eszköz


Az ACOPOS szervóvezérlő valós időben megfigyelhető (monitorozható) oszcilloszkóp funkció segítségével. Számos feltétel indíthatja az adatok rögzítését, melyek segítségével elvégezhető a mozgások elemzése. A grafikus megjelenítésnek köszönhetően még finomabban testre szabható a rendszer. A fejlesztőkörnyezetbe integrált programok, mint például a CAM Profile szerkesztő, rendkívűl egyszerűen kezelhetőek a Windows rendszerben már megszokott fogd és vidd módszerrel, a szerkesztés eredménye pedig azonnal grafikusan megjelenik, így könnyedén nyomonkövethető. 

 

Gyors és egyszerű kivitelezés


Az ACOPOS szervóvezérlők programozására a B&R által kifejlesztett integrált fejlesztői környezet, az Automation Studio használható, így nem szükséges a hajtás és a vezérlés elkülönített programozása. A vezérlő és a motorok hozzáadása is egyszerűsített párbeszédablakok segítségével történik, így nincs szükség bonyolult paraméterezésre. A különböző tengelyek programozás nélkül is tesztelhetőek az NC Test alkalmazás segítségével, mely része az integrált fejlesztői környezetnek. Az elkészített program működése ON-LINE végigkövethető a teszt ablakon keresztül, mely megkönnyíti a hibakeresést.

PLCOpen funkcióblokkok használata

 

Az automatizálás terén a különböző gyártmányú hajtásvezérlések szabványos programozására használhatóak a PLCopen funkcióblokkok (IEC 611-31 szabvány szerint). Az így kialakított alkalmazások nagy előnye, hogy gyártó függetlenek lesznek, és egyszerű kezelhetőségük miatt csökkentik a fejlesztésre szánt időt. A programozás során lehetőség nyílik a következő nyelvek használatára: létra diagramm (LD), Strukturált szöveg (ST) és a számítástechnikában jól ismert "C" nyelv.

Az alkalmazható funkció blokkok két csoportra bonthatóak aszerint, hogy egy vagy több tengelyes-e a rendszer. Az egytengelyes rendszerek esetében lehetséges relatív és abszolút mozgatás, valamint állandó sebesség tartása, gyorsítás és természetesen lassítás. Összekapcsolt többtengelyes rendszerek esetében lehetséges úgynevezett elektronikus tengelykapcsoló használata, szinkronizált futásra és természetesen támogatott a CAM PROFILE -ok használata is.

 

Leghatékonyabb termelékenység SPT (Smart Process Technology) alkalmazásával

 

Az SPT technológia alkalmazásával költséghatékony és rendkívül gyors hajtásszabályozás alakítható ki. A technológia alkalmazásával rendkívül gyors jelek kezelhetőek, feldolgozhatóak. A megoldás nagy előnye, hogy az így elkészített blokkok közvetlenül a vezérlőn hajtódnak végre, így még a kommunikáció miatti késleltetésekkel sem kell számolni. Az ACOPOS vezérlők teljes ciklusideje  400µs, mely alatt képes az SPT programok végrehajtására, és természetesen a nagyfokú precizitás csökkenése nélkül. Így növelhető a sebesség, vagyis egy időegység alatt több termék állítható elő, így az elkészített gép költséghatékonyabban üzemeltethető. Az SPT funkciós blokkok szabadon konfigurálhatóak a legmegfelelőbb rendszer kialakítása érdekében.

 


Az ajánlatkérés bejelentkezés után érhető el